torsdag 4 juli 2019

Värknivån syns inte utanpå.

Ibland så är livets avig-svängar, svåra att förutse. Väl är kanske det, - annars hade man vetat om betydligt mer än man borde. Tänker på parallellen med Helenas sjukbild som varit autoimmun och även MS-liknande symtom under MÅNGA år. När hon äntligen utreds för detta, (efter 20 års symtom) så kan man primärt inte fastslå MS eller vilka autoimmuna sjukdomar det gäller, utöver PBC (Primär Billiär Cirros). Däremot fastslås att det är cancer. Nu när det hunnit gå ett år efter cancerbeskedet så har även MS diagnosen landat - ironiskt nog så krockar en eventuell bromsmedicin för MS med den primära cancerbehandlingen. Så när vi äntligen vet och skulle kunna lindra hennes Degenerativa MS så kan vi inte pga medicinkrock...

Jag har gått på fulldos varje dag, av två olika smärtstillare i 12 år nu. Helena har tidigare vägrat ta tillräckligt med medicin och gått undermedicinerad i många år. Efter cancerbeskedet så har hon accepterat att värkmedicinerna är ett måste. 

Denna överstyva (Jönköpings-dialektalt ord för suveränt) krönika av Professor Peter Währborg är både en skruv av och med ord, men inte minst en jävligt träffande beskrivning av Helenas och mitt dilemma med konstant hög värknivå. Klicka här!


Anita och Daniel kom med en bukett blomster. 
- Så trevligt och oväntat, man får även 
komma utan blosterkvast.


Gamla medicinflaskor med före detta starka medel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar