onsdag 28 april 2021

Realistisk optimist.

En dag i livet på resan mot slutet. Usch, så tråkigt och svart det låter - Ja, men ändå så är livet inget vi kan ta för givet hur länge som helst. Möjligtvis kan en och annan 40-talist lyckas att övertala både sig själv och sin omgivning att de fortfarande är unga, men vi andra: - följ med, streta gärna emot, - men gör det bästa av din resa! När man lever nära någon som går på palliativ vård så känns fjollerier om ålder och barnsligheter att man ser såååååå ung ut, osv - bara oerhört banalt. Lev varje dag på bästa sätt!

Idag kom svaren in från CT-scan som vi gjorde på Helenas torso, förra onsdagen. Flera jag pratat med blir förskräckta av att det har tillkommit några fler metastaser i levern och den gamla metastasen som nu är dryga halvåret (som känd, i levern), har växt till sig med ca 40 %. Enligt mig så är detta bara att vänta då Helenas tidigare medicin som ska bromsa metastasspridningen, slutade fungera. Under okt - dec 2020 fungerade inte den dåvarande bromsmedicinen. I jan 2021 gjordes en CT-scan som visade att det helt klart var dags att byta bromsmedikament. Det blev cellgifter i tablettform istället för faslodexsprutor. Nu har Helena ätit dessa i 14 dagar - uppehåll 7 dagar - osv, sedan dess. Att några få metastaser passade på att sprida sig och flytta in i levern där det är varmt och blodrikt, är väl inte speciellt konstigt? Speciellt inte i slutet av 2020 då bromsmedicinen slutade verka. Sen behöver ju även cellgifterna lite tid på sig innan de bildar mur mot ovälkomna metastaser. Som jag tyder detta så verkar cellgifterna bromsa väl. Nu hoppas vi bara att jag återigen läser läkarspråket rätt. - På måndag kommer beskedet ur läkarens mun på onkologen.

Helena fick idag sin andra vaccindos mot corona - SÅ SKÖNT!!! Jag får vänta på min andra till den 18´de maj. Tack och bock för vaccinet! Att få en chans att vara med barn och barnbarn igen är så stort. Det har varit ett riktigt skitår - vad gäller att vi varit tvugna att isolera oss pga coronan. Att Helena nu går på cellgifter gör ju givetvis att vi måste fortsätta vara försiktiga då hennes imunförsvar är sänkt, men är det friska människor i omgivningen så funkar det. 

Barnbarnet Thore med Atle.

Valparna är utflyttningsklara imorgon, torsdag. Redan 8 veckor... Vi har förbokningar på en till Skepplanda, en till Hullaryd, samt två kvar i Forserum... Nu hoppas vi att vi får till en bra besiktning imorgon på våra små Asar: Atle, Freja, Brage och Idun.

Ur: Life of Brian. 
Always look on the bright side of life.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar