måndag 2 maj 2022

Det är inte var dag det är vardag i huset.

Det är inte ovanligt att man fixerar alltför mycket vid fel saker. Det slog mig plötsligt att det inte är helgerna, med mycket besök och folk i huset som är det viktigaste. - Vardagen är precis lika viktig! Så vad vill jag ha sagt med detta? - Jo, gör vad du kan för att få en så bra vardag som möjligt. Om man lever ett liv där man inte är tillfreds med vad man gör eller vem man tillbringar tiden med. - Gör nånting åt det. Vi har väl alla någon gång haft en eller annan "vän" som äter mycket mer energi än de ger tillbaka. Jag är övertygad om att man ska utnyttja de små sakerna man kan. 

På onsdag eller torsdag ska Helena följa med på en mini-inköpsresa till Nässjö. Jag har givetvis ett ess i rockärmen. - Då hennes ork är ganska så låg så planerar jag efter att hon ska kunna sitta i bilen och ändå få uppleva saker, utanför hemmet. Denna gång räknar jag med att vi stannar till vid Alarps ängar och tittar på alla vitsippor. Inget "fanzy" eller dyrt, - bara moder natur i sin vårglans.

Det är ingen stor förändring på Helenas sjuksituation. Det kommer nya saker men de är ofta "små". - Åtminstone hoppas vi det. Ena dagen så har hon nackspärr och är riktigt öm i övre rygg. Nästa dag så är lite andnöds-känning och tryck över bröstet dominant. Dagen efter är svullen mage och fotleder det dominanta. Det svåra idag är att avgöra hur allvarlig varje "liten" grej är. Vi kan ju inte larma för allt.

Camilla Bergmans fantastiska visdomsord till-
sammans med härliga illustrationer, stämmer ofta väl.

Jag fick lite blomsterbönor av kusin, Helené.
Dom trivs bra i förkultiveringen i rumsfönstret.

Yngste sonen Johan kom med mitt barnbarn Thore igår kväll.
Vår nya tik (8 veckor), Tiramisu blev lika glad som Thore.

Thore och Tiramisu är lika busiga - så dom kommer 
säkert att hitta på massor med upptåg för farfar...

1 kommentar: