söndag 22 maj 2022

8 veckor och 2 dagar - helt utan cancerbromsande medicin.

När vi den 25 mars 2022 fick beskedet att bromsmedicinerna (cellgifter) gjorde mer skada än nytta. Så det var bättre att avsluta all behandling. Då rasar ju ens världbild lite. Vi har fightats mot denna starka, osynliga fiende som heter cancer sedan 3 juli 2018. Helena fick större och större problem med sin kropp 2016 och man hittade inte orsaken. Slutligen fick vi beskedet att hon hade spridd cancer med kraftig metastasering i skelettet - främst i bäcken och kotpelare. Vi fick då 3 månader - om man inte lyckades hitta rätt bromsmedicin. Som väl är så hittade man en bra bromsmedicin som passade Helena. När olika bromsmediciner sedan slutat att verka över tid så har vi fått testa nya - men som sagt, den 25 mars så var bromsmedicinernas tid all. 

Sista veckan så har tiden utan bromsmediciner tagit ut sin rätt, betydligt tydligare än tidigare. I förrgår (fredag) så ville jag visa att årets odlingar har börjat ta sig, för Helena. Hon ville inte åka rullstol eller scooter utan gå själv med rollatorn. På totalt 40 meters gång, fick Helena stanna och sätta sig ner å vila 6 gånger. Alltså inte ens 7 meter i snitt mellan vilopauserna. Helena själv blev väldigt förvånad och ställd av att hennes uthållighet och ork var så dålig. 

Hennes sockervärden har återigen (efter flera år av lugnare värden), börjat "hoppa" igen. Mellan 5 och 30 kan värdet vara - trots behandling. Nu har läkaren ändrat på kurerna så vi hoppas att det slår igenom och bromsar värdena lite.

Alla hundarna i Gourmetflocken är nu hos sina nya ägare. Dom är nu 12 veckor. Vi har kvar Tiramisu - hon kallas för Issa. Så här hemma är det fullt ös med 5 vuxna tikar, Idun som är dryga året, lilla Issa och vår avelshane Skittles. Allt i allt 8 st vilddjur. 

Vi väntar besök till veckan som kommer. Det är 99% klart så jag väntar med att säga mer, tills allt är helt klart. Vi ser dock fram mot detta.

Madame Helena njuter av kycklingsallad.

Det har börjat gro lite i vår trädgårdsodling

Vi har investerat i ny kyl&frys. 

Även tvätt, tumlare och ny toa har anlänt.

Provade Hugos isterband *(som bytt ägare och tillverkningsort),
dom var nästan lika bra som de gamla - men bara nästan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar