måndag 12 juli 2021

Normalläge?

 Satt i morse å tänkte på att nu börjar vi sakta men säkert närma oss vårt "normalläge". - Om man med normalläge menar, väsande andning hos gubben och illamående och hög värknivå hos madame, - ja, då närmar vi oss normalläget. Det är ganska så sjukt hur mycket vi har anpassat oss efter sjukdomar och förutsättningarna. - Vi sänker "garden" mer och mer men strävar efter att fortsätta leva, trots allt. Jag har börjat bli mer och mer rädd för att vi långsiktigt kan acceptera vad som helst - utan att inse att det till slut är: - ingenting. Hur mycket inskränkningar kan man egentligen göra på sitt liv? 

Det verkar som om Helenas infektion har lugnat sig. Det stora togs bort med antibiotika i droppet på sjukhuset. Nu äter hon en "vanlig" penicillin i tablettform, för att ta bort resterna av infektionen. Det som är konstigt är att ju fler prover och undersökningar man tar/gör på Helena, desto fler möjliga orsaker finns det. Då hon bl a har en autoimun leversjukdom + MS + spridd cancer så påverkas ju många olika saker i kroppen. Har hon t ex taskiga calciumvärden pga cellgifter, MS eller den autoimuna (PBC) sjukdomen? Läkarna ger inte några säkra svar - utan strävar efter att få värdena så normala som möjligt. Vad gäller senaste sjukresan med infektionen, så tror jag mycket på den föreslagna diagnosen av medicinläkaren - Urosepsis = Blodförgiftning via de övre urinvägarna. - Det förklarar:

  • Febern.
  • Hög Sänka
  • Taskiga EL-värden (främst dåliga värden på kroppssalter)
  • Infektionen. Sitter den så högt i urinvägarna, så läcker det lätt ut blod som är "smittat" i övriga kroppen.
Lite roligheter också. - Min son Johan har flera motorsportstokar på jobbet, så han närmar sig mer och mer pappas gamla hobby: - motorsport. Igår var han med och besiktade rallybilar på "Nässjörundan". Sen ringde han till mig å frågade om inte jag skulle följa med ut och titta. - Det var skitskoj! Grussprut, vrålande motorer och gamla minnen. - Trevligt! Det var Helena som propsade på att jag skulle åka.  Hon hade rätt, (*som vanligt). - Jag levde upp ordentligt av lite brum i skogen. Ok, då... Även resan dit och hem i hans Porsche panamera GTS är ju en upplevelse - (V8 430 hk)... Yummie! Hastighet och accleration är ju starka argument men ljudet är nästan det som är bäst. En "familjesportvagn" på riktigt. - Givetvis med barnstol till mitt barnbarn, Thore i baksätet...

Nu har snart alla tikarna löpt. Vi har haft 3½ vecka med löp i olika faser och en erhört "sugen" hane, separerad från löptikarna. Vi har hanen Skittles och kastrerade tiken Trissan i kök/sovrum. Resten av flocken är i övriga huset. Ser fram emot att löpen är avklarade så vi kan ha hela flocken samlad igen - Det är ju så mycket trevligare och smidigare.

Hundrumporna har äntligen kommit upp. 
- Det finns en extra åt "gästhund".

Med kopplen på plats så vart det fullt.

I fredags så rymde jag ut i skogen en timme och plockade guld.

Min farfars far & mors gamla doftros, trivs än. 
Över 100 år gammal! Stod utanför dörren vid deras stuga.

Lite ansat och planerat - lite vilt och objudet.
 Lika grönt & härligt!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar