fredag 8 juli 2022

Semester - eller åtminstone lite ledighet.

Så var då sommaren och lite ledighet äntligen här. Ofta har man ju varit ganska så slutkörd innan semestern och den välbehövliga vilan infunnit sig. I år är det annorlunda. Nr 1: Helenas ohälsa gör att vi håller oss vid eller nära hemmet, då resor kostar på för mycket. Nr 2: Att vara ledig från ett jobb som man trivs med och jag med stor sannolikhet kommer att sakna, känns konstigt. Nr 3: Man vet att semestern är här när temperaturen kl 06.00 visar på 8.4 grader...

Vi har idag vid frukostbordet, pratat om vad vi vill ha ut av tiden jag är ledig. Någon fika med vänner och några små utflykter i närområdet, hoppas vi att vi kan få till. Det blir av förståeliga skäl endast småturer då Helena har svårt att åka bil. Så antagligen blir det mesta med "Drullen" - hennes elscooter. Annars har vi ju även den vanliga rullstolen. Lite nosande på blommorna i trädgården, en tur längs å-promenaden eller en vanlig raggarunda runt bodegan, kan ge lite frihetskänsla - även i närområdet. 

Vi har idag satt upp ett nytt mål: Helena kämpar på att få uppleva sin 58-års dag. Hon fyller den 16 augusti. Med hennes kämpaglöd är det säkert helt möjligt att nå dit - om hon får vara frisk från infektioner, förkylningar, osv. Det är idag + 14 dagar, på den längsta bedömningen om hur länge hennes kropp skulle klara av, utan bromsmedicinering. Det var den 25 mars som all bromsmedicinering på cancern avslutades, då den gjorde mer skada än nytta. Onkologläkaren gav oss 1 - 3 månader. Nu är det 3 månader + 2 veckor som Helena klarat - med bravur! Helenas kropp är inställd på fighting men vi vet att det är en oerhört lömsk och fulspelande motståndare, vid namn cancer. 

Trevligheter: Helenas äldsta dotter har tagit ut en del "närståendepenning" och varit och skött om mamma. Det är så viktigt att passa på medan tid finns. Idag så pratade yngste sonen om att han ev ville ta några dagar med "närståendepenning" också. Så bra då Helena får perfekt omvårdnad. Barnen får se, hjälpa och vara nära mamma. Win/win - situation för alla! Vissa delar av det gamla Sverige funkar ännu. - T ex att man får ta ut 100 dagar med närståendepenning. Denna ersättning är samma som din sjukpenning. Så rätt och så bra att möjligheten finns! 


Camilla Bergmans teckningar och texter berör.

Semester! (Nä, jag dricker inte rom före kl 10.
 - Men jag vill gärna vara lite piratliknande).

Kvällen då semesterkänslan kommer:
 - men klockan var faktiskt 20.00!

Efter flera års letande och funderande har 
vi äntligen vår egna smultronkruka. 
Lite specialarrangemang pga nyfikna hundar...

Lite av mina grönsaksodlingar. Det är så mycket 
värt att få gå ut och plocka sin egen mat.

Samma som föregående år. Pelargoner och lobe-
lior. Har nog hittat mina söderlägesfavoriter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar