onsdag 15 juni 2022

När vårdaren blir den sjuke...

 Konstiga tider i sjukstugan. I fredags så blev jag snabbt risig och fick ordentlig feber. Första tempen visade 40.3, det steg under kvällen till 40.7.  Jag yrade och höger ben började svullna och efterhand rodna. Med paracetamol fick vi ner febern till 39. På söndagen fortsatte benet svullna och rodna. Dock fick jag ner tempen till 38. På måndagen ringde jag efter läkartid och fick komma på en akuttid. Läkaren konstaterade det vi själva antagit - rosfeber. Så nu är det vila med benet i högläge, en dunderkur med penicillin (6 gram x 10 dagar) och stort vattenintag. Som väl är så tog Helenas dotter närståendestöd i torsdags och i måndags. Så i måndags kunde jag vara den lille sjuke Peter, medan hon skötte rulljansen. Jag är feberfri sedan igår (tisdags) och väntar på att svullnaden ska ge sig. - Rodnaden kan ju i bästa fall tolkas som solbränna så den får gärna vara kvar... 

Helena har idag haft besök av SSIH-gruppen. Det är en ambulerande "sista tiden"-grupp med stor kunskap å bra bemötande i livets slutskede. Läkarna kan skriva ut all medicin och sjuksköterskerna är extra pålästa. Det finns även kurator å psykolog knutna till verksamheten. Även hemsjukvården är närvarande vid dessa tillfällen. Idag var det inget större vad gäller nyheter utan mer bekräftande av att de nya medicinerna funkar och vilka alternativ vi har i nästa skede. Helena är i skick som tidigare men pigg mellan vilostunderna. Första tiden med metadon gjorde henne lite trött och hängig. Nu har hon balanserat det lite bättre. Vi har även höjt ett steg. Så nu ligger vi på planerad behandlingsdos. Metadon och morfin verkar jobba bättre ihop än vi vågat tro.

Bästa Johan (sonen) har idag rensat av gräset så nu behöver vi inte skämmas lika mycket. Tanken var att han skulle fixa lite med sin hobbybil (Volvo amazon*), men med pappa på krycka och betesvall i trädgården - så blev det annan prioritering. Tack!


Nu börjar den härliga tiden där man
 kan hämta godsaker i trädgården.

Efter "allt-för-lång-tid" så har vi nu en funge-
rande toa nere. Så mycket smidigare för Helena.
Givetvis firas första testet med serpentiner...

Gubben med det sjuka huvudet fick även ett
sjukt ben. - Hö smalben + fot: Rosfeber.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar